Mooi Contignano in Toscane      
    GESCHIEDENIS VAN CONTIGNANO      
  Heden
Contignano is nu onderdeel van de gemeente Radicofani. Het ligt op 14 kilometer afstand van Radicofani zelf. Het is wat genoemd wordt een frazione van Radicofani, wat qua term vergelijkbaar is met buurtschap. Letterlijk betekent frazione gehucht. Burcht; onderdeel van het kasteel van Contignano

Ontstaan
De geschiedenis begint al in de eerste eeuw voor onze jaartelling. Er wordt aangenomen dat de naam Contignano is afgeleid van iemand die Acontinius of Acontius heette. Rondom 979 wordt de abdij 'Abbazia di S. Salvatore' opgericht, en is er ook sprake van Contignano. Er is dan nog geen kasteel. In 1028 wordt Contignano door Ildebrando IV Aldobrandeschi aan Foscolo en Maiza verkocht. Foscolo en Maiza geven Contignano door aan de monniken van de abdij. Er is ook dan nog geen kasteel. In 1210 bevestigt Ottone IV het bezit van Contignano door de monniken. In 1293 wordt het bestaan van de Chiesa di S. Maria (kerk) bevestigd. Rond 1300 komt Contignano in bezit van de familie Farnese. In 1339 onderwerpt Farnese het kasteel van Contignano (het kasteel bestaat dan inmiddels) aan Siena in ruil voor het burgerschap van Siena.

Wapen waarschijnlijk uit 1684 in verband met het huwelijk van Anton Maria di Carlo Bandinelli met Francesca di Annibale Petrucci

Strijd
Dit levert strijd op. De monniken betwisten het eigendomsrecht van de Farnese, en krijgen van keizer Carlo IV een bevestiging van het bewijs van eigendom dat Ottone IV eerder al had afgegeven. Zo komt het in Contignano in 1379 tot een treffen met de troepen van Brettoni geallieerd met de troepen van Farnese. De inwoners van Contignano scharen zich aan de kant van Siena.
Burcht ingang aan de binnenplaats; onderdeel van het kasteel van Contignano

Contignano in bezit van diverse families
In 1390 koopt Cione Salimbeni Contignano van Farnese voor 5000 Fiorini. Dit is begin van het bezit van Contignano door de Salimbeni (de Salimbeni bezaten toen veel land, waaronder de Val d' Orcia). In 1405 sluit Siena met Cocco Salimbeni een akkoord over het eigendom van Contignano van Salimbeni. In 1409 bevrijden de inwoners van Contignano zich van Cocco Salimbeni. Zij sluiten een handelsakkoord met Siena en stichten de gemeente. Het kasteel komt hierbij in bezit van Siena. In 1501 verkoopt Siena de grond van Contignano, niet het kasteel, aan Antonio Giordani da Venafro. In 1504 krijgt Contignano eigen statuten. In 1608 bevestigt de Granducato (groothertog) van Toscane de autonomie van Contignano. Ergens voor 1676 verkrijgen de Bandinelli het eigendom van het kasteel en het bezit van Contignano. Scipione Bandinelli restaureert in 1740 de Chiesa (kerk). De Chiesa krijgt daarbij het grote altaar. De Bandinelli houden Contignano in bezit tot 1852 waarna het in handen komt van Cerpi Gaetano. In 1876 verkrijgt Muziarelli Antonio fu Pietrangelo het bezit van Contignano voor 80.000 lire. De familie van Muziarelli houdt het tot 1940 in bezit, waarna dit bezit geleidelijk in delen wordt verkocht.