Mooi Contignano in Toscane      
    BEZIENSWAARDIGHEDEN OMGEVING CONTIGNANO:
MONTE AMIATA
     
  Monte Amiata
De Monte Amiata is de hoogste berg van Toscane, 1738 meter hoog. Er is 's winters wintersport. Ook 's zomers is de berg een bezoek waard. Op de hellingen zijn er picnic plekken en je kunt met de auto tot aan de top. Leuker is het om halverwege de kabelbaan te nemen en daarmee naar de top gaan. Daar zijn winkeltjes en kun je lekker eten tussen de middag.

De top van Monte Amiata heeft een herkenbare vorm. Deze is ontstaan doordat de berg een vulkaan is. Van binnen is de Monte Amiata nog steeds heet. Langs de hellingen vind je dan ook op diverse plaatsen thermale bronnen:

De top van de berg Monte Amiata
Je kunt met de auto helemaal tot aan de top komen. Veel leuker is het echter om één van de kabelbanen te nemen en zo naar de top van de Monte Amiata te gaan. Dit geeft meteen een mooi uitzicht:

Met de kabelbaan kun je naar de top van de berg Monte Amiata.
Bovenop de berg staat een enorm kruis. Dit kruis is van verre te zien:

Op de top van de berg Monte Amiata staat een enorm kruis.
Je kunt ook onder het kruis doorlopen. Dan valt pas goed op hoe enorm groot het is:

Op de top van de berg Monte Amiata staat een enorm kruis.
Neem een verrekijker mee, want je hebt een heel ver reikend uitzicht. Op de foto zie je in de verte het meer van Bolsena (Lago di Bolsena):

Het uitzicht vanaf de berg Monte Amiata is adembenemend.
Overal in Italië zie je bij toeristische attracties stalletjes. Hier bovenop de Monte Amiata is dit toch wel speciaal. Je kunt er heel leuke souveniers krijgen. De meneer hier op de foto is al meer dan 25 jaar bovenop de Monte Amiata te vinden. Hij is inmiddels wel wat grijzer geworden:

Op de top van de berg Monte Amiata vind je veel stalletjes.