Mooi Contignano in Toscane      
    BEZIENSWAARDIGHEDEN OMGEVING CONTIGNANO:
FLORENCE
     
  Florence
Florence kent iedereen wel. Je wilt er naar toe maar je weet niet of je wel kunt parkeren. Nu, je kunt het beste parkeren langs de noordkant van de rivier de Arno, waar de Ponte Vecchio (betekent oude brug) over heen gaat. Je moet dan wel aan de oostkant van de Ponte Vecchio zijn. Daar is heel veel parkeergelegenheid op loopafstand van het oude centrum.

We beginnen bij de kathedraal: de Duomo waaraan van de 5de tot de 19de eeuw gebouwd is. Hier zie je de voorkant:

de voorkant van de Duomo
Voor de Duomo is een groot plein, het Piazza San Giovanni. Het plein is erg druk. Het is zomers vol met toeristen. De sfeer is goed. Je kunt de Duomo (tegen betaling) in en je kunt er zelfs bovenop komen:

Piazza del Duomo; het plein voor de Duomo
Dit plaatje toont de Duomo vanaf het Piazza del Duomo. De koepel van Brunelleschi is goed te zien. Deze koepel was toen hij gebouwd werd de grootste koepel zonder traditionele steunconstructie. Vanaf de koepel (via 463 treden) heb je een spectaculair uitzicht:

de Duomo (de kathedraal)
Op de hoek van de Duomo is een hoge toren, waar je apart in kunt (ook tegen betaling). De Campanile, zoals de toren heet, is 85 meter hoog, en is daarmee 6 meter lager dan de koepel van de Duomo:

De toren van de Duomo
Het Palazzo Vecchio is een heel groot museum. Voor dit museum staan vele beelden. Dit is het beeld van Hercules en Cacus. Dit beeld is gemaakt door Bandinelli in 1534:

beeld van Hercules en Cacus
Naast het Palazzo Vecchio is het Loggia dei Lanzi dat dateert uit 1382. In het midden zie je hier het beeld van Perseus. Hij houdt het hoofd van Medusa in zijn hand. Dit is om vijanden af te schrikken. Het beeld is gemaakt door Cellini in 1554:

beeld van Perseus
Het Palazzo Vecchio kom je binnen via het voorhof van Vasari. Hier staat een afgietsel van Verrochio's Putto fontein. Dit afgietsel dateert uit 1665. Het origineel staat ook in het Palazzo Vecchio, op de derde verdieping, in het Terrazzo di Giuone. Het origineel dateert van 1470:

Putto fontein in het Palazzo Vecchio
De Neptunusfontein is gemaakt door Ammanati in 1575. Neptunus, Romeinse zeegod, is omringd door waternimfen:

Neptunus fontein
Groothertog Cosimo I veroverde Toscane. Hij was hertog van Toscane van 1537 tot 1570. Hij was aansluitend van 1570 tot 1574 groothertog van Toscane. Hij bracht politieke eenheid en daardoor welvaart. Dit beeld van hem dateert uit 1595 en is gemaakt door Giambologna:

Beeld van grootherberg Cosimo I
Er zijn niet alleen mooie gebouwen en beelden te zien in Florence. Er zijn ook prachtige winkelstraten:

winkelstraat in het centrum van Florence
In de winkelstraten zie je de mooiste winkels, zoals deze winkel van TAF:

mooie winkels in het centrum van Florence
Als je naar de rivier de Arno loopt dan kom je bij de Ponte Vecchio. Dit is een brug met allemaal winkels, voornamelijk juweliers:

juwelierwinkel op de Ponte Vecchio in Florence
Na het zien van Florence is het een goed moment om wat te gaan eten. Een heel leuk restaurant op 50 meter van het Palazzo Vecchio vandaan is: Buca Poldo. Het adres is Chiasso degli Armagnati, 2-red, 50122 Firenze. Je vindt het gemakkelijk als je met je rug naar het beeld van David gaat staan. Je loopt langs de Loggia met het beeld van Perseus aan je linkerhand. Het is in het tweede zijstraatje links. Ze hebben heerlijk eten voor een redelijke prijs en ze zijn erg gastvrij.

Na het eten is het donker. Je ziet hier het Palazzo Vecchio weer, maar dan in het donker. Het is mooi verlicht:

Palazzo Vecchio bij nacht
Hier zie je het beeld van David weer, maar dan nadat het donker is geworden:

het beeld van David bij nacht
Het gehele oude centrum is verlicht:

Schilderachtig centrum van Florence bij nacht
In Florence is het tot diep in de nacht druk in de restaurants:

restaurant in Florence bij nacht