Mooi Contignano in Toscane      
    RECREATIE IN DE OMGEVING VAN CONTIGNANO      
  Monte Amiata
Vlak bij Contignano is er een hoge berg, de Monte Amiata:

De berg: Monte Amiata
Er is op deze berg van alles te doen. Met een kabelbaan gaan ook zomers de toeristen omhoog. Er zijn bij de top allerlei eetmogelijkheden, winkeltjes met snuisterijen, en je kunt boven op het hoogste punt komen. 's Winters is de Monte Amiata een wintersportgebied, waar je kunt skiŽn. Er zijn diverse kabelbanen en ook diverse pistes:

Kabelbaan en ski piste op de Monte Amiata
Zomers kun je er ook sporten. Op de Monte Amiata en in de omgeving van de Monte Amiata is het landschap ruig en verlaten. Dit levert een ideaal gebied op voor trekking, mountainbiking en paardensport.


Paardensport
Paardensport is populair in de omgeving van Contignano. Niet alleen bij de Monte Amiata is dit het geval. Ook bij Chianciano vind je mogelijkheden om deze sport te beoefenen. Er zijn ook overganisatoren van complete vakanties waarin je rondtrekt met paard of pony door de prachtige omgeving van Contignano. Terre Siena bijvoorbeeld heeft allerlei routes, waarvan er ťťn uitkomt in Radicofani.


Fietsen en motoren
Er zijn allerlei georganiseerde fietsvakanties in de omgeving van Contignano. Verder worden er trips georganiseerd met motorfietsen door de omgeving. Zie de website van motociclisti-incolumi.com. Marco Guidarini, die een huis heeft in Contignano, organiseert tochten met de motorfiets. Je kunt daarbij in zijn huis in Contignano verblijven.


Aan het strand
Je kunt naar zee gaan vanuit Contignano, maar dat is ver rijden. Beter is het om naar het meer van Bolsena te gaan. Dit is op een klein uur reizen door een bijna sprookjesachtig landschap. Aan het meer zijn diverse strandjes. In Bolsena zelf is er het strand van Giuliano Masi. Dat is een familiestrand, waar je goed verzorgd wordt en waar je stoel, bedden en parasols kunt huren. Je kunt er ook nog waterskiŽn:

Het familiestrand in Bolsena van de familie Masi