Mooi Contignano in Toscane      
    INWONERS VAN CONTIGNANO      
  De mensen
Wonen in Contignano is wonen op het platteland. Er zijn veel mensen werkzaam in de landbouw. Het landschap van Toscane is erg mooi, maar er zijn veel mensen nodig voor het bewerken van het land. Vooral in de oogsttijd. Behalve in de landbouw zijn er ook mensen werkzaam in de kaasfabriek van Contignano. Daar maken ze Pecorino, een heerlijke schapenkaas.


Collage van enkele inwoners van Contignano

SardiniŽ
Veel van de mensen in Contignano, of hun ouders, komen van oorsprong uit SardiniŽ. In de jaren 70 van de vorige eeuw vertrokken veel Italianen naar het noorden, vooral naar Duitsland. Zij werden daar gastarbeider. Dat liet een gat achter in hun eigen land. Daardoor kwam ook een migratie in ItaliŽ op gang. Je merkt dit nu nog aan de taal van (vooral) de wat oudere mensen.


Oud worden
Je ziet in Contignano veel mensen op leeftijd. Sommigen zijn zelfs stokoud. Dat wil niet zeggen dat Contignano alleen maar vergrijst. Er is veel jeugd. Het is meer een gevolg van hoe oud de meeste mensen worden. Het leven op het land is gezond. Er is veel zon en gezond eten.