Mooi Contignano in Toscane      
    KAASFABRIEK IN CONTIGNANO: PECORINO EN RICOTTA      
  Kaasfabriek in Contignano
In de Via dell'Orcia is een kaasfabriek gevestigd, Caseificio Val d'Orcia (officieel Società Cooperativa Val d'Orcia). Ze maken in de fabriek vele soorten kazen. De bekendste zijn pecorino en ricotta. Ze maken ook de beroemde kaas van Pienza:

De kaasfabriek in Contignano

Pecorino
Pecorino wordt gemaakt van uitsluitend schapenmelk. Je hebt pecorino in oude en jonge varianten. De jonge kaas wordt ongeveer 15 dagen gerijpt. De smaak is heel bijzonder. Het lijkt op geen andere kaas:

De pecorino uit de kaasfabriek in Contignano
bron: www.caseificiovaldorcia.com

Ricotta
Ricotta is een bijproduct van de wei die overblijft naar kaasproductie. De wei wordt verrijkt door toevoeging van verse melk. Het wordt gemaakt door de wei te verhitten tot ongeveer 80°C. Je kunt ricotta zo eten, of met suiker en chocola. Ricotta wordt ook gebruikt om desserts te maken, en samen met spinazie bij het maken van ravioli of canneloni:

Ricotta uit de kaasfabriek in Contignano
bron: www.caseificiovaldorcia.com