Mooi Contignano in Toscane      
    BEZIENSWAARDIGHEDEN OMGEVING CONTIGNANO:
MONTEPULCIANO
     
  Montepulciano
Montepulciano is gebouwd op een bergtop van kalksteen op een hoogte van ruim 600 meter. Uit de verte ziet het er heel mooi uit. Het heeft een hoofdstraat met leuke winkels. Montepulciano is bekend van de wijn Vino Nobile di Montepulciano. Er zijn veel winkels waar je deze wijn kunt kopen. In de meeste van deze winkels kun je de wijn ook proeven.

Als je met de auto naar Montepulciano gaat, dan kun je het beste in de bovenste parkeerplaats parkeren. Je bent dan in deze straat die uitkomt op het centrale plein met de Duomo. Parkeer je aan de andere kant van Montepulciano dan moet je een heel eind omhoog lopen om hier te komen.

vanaf bovenste parkeerterrein naar het centrum in Montepulciano Toscane
Aan het plein vind je niet alleen de Duomo maar ook andere mooie gebouwen. Hier zie je het museum met een prachtige toren:

toren aan het plein met de Duomo in Montepulciano Toscane
Op het plein voor de Duomo wordt elk jaar een enorm openluchttheater gebouwd. Het toneel is dan op de trappen voor de Duomo. Hier is het plein nog leeg:

plein voor de Duomo in Montepulciano Toscane
Er is een prachtig terras op het plein waar je prima kunt uitrusten. Je hebt een prachtig zicht op de Duomo:

terras op het plein voor de Duomo in Montepulciano Toscane
De Duomo is uit de 17de eeuw. De buitenkant ziet er niet mooi uit, maar binnen vind je boven het altaar een drieluik dat is geschilderd door Taddeo di Bartolo in 1401:

de Duomo in Montepulciano Toscane
Dwars door het oude centrum van Montepulciano loopt een hele lange winkelstraat. Er zijn heel veel winkels, veel toeristische winkels, maar ook voor kleding, leerwaren, enzovoort:

winkelstraat die loopt door het centrum van Montepulciano Toscane
In de winkelstraat vind je in de buurt van het laagste einde een heel beroemde klok. Ieder uur slaat het mannetje op de klok:

beroemde klok aan de winkelstraat in Montepulciano Toscane
Montepulciano ligt boven op een bergtop. In de vallei ernaast is de Tempio di San Biagio, een pelgrimskerk gebouwd in het begin van de 16de eeuw door Sangallo. Het wordt als een meesterwerk van hem beschouwd. De Tempio di San Biagio is beslist een bezoek waard. Je kunt er naar binnen:

Tempio di San Biagio in Montepulciano Toscane