Mooi Contignano in Toscane      
    SPORTEN IN CONTIGNANO      
  Algemeen
Contignano is klein, maar er zijn wel faciliteiten om te sporten. Het zwembad is recreatief bedoeld, niet voor sport. Er zijn eigenlijk drie sporten die echt beoefend worden. Dat zijn tennis, voetbal en bocce.


Tennis
De tennisbaan is in 2010 geheel vernieuwd. Er is ook de mogelijkheid voor balsporten gecreŽerd. De baan heeft een verlichtingsinstallatie. De baan wordt ook aan recreanten verhuurd tegen een geringe vergoeding:

De tennisbaan van Contignano. Behalve voor tennis ook voor andere balsporten te gebruiken.

Voetbal
Er is in Contignano ook een voetbalveld. Dit veld is echter hard aan opknappen toe.


Bocce
Bocce is een leuke sport. Bocce is heel geschikt voor recreatie en voor mensen die lichamelijk niet al te fit zijn. Bocce lijkt veel op het Franse Jeu de Boules. Er is ook een puk, boccino of pallino genoemd. Deze moet gegooid worden in het vak dat de laatste 7 tot 2 meter voor het einde van de baan ligt. Het wordt soms met zijn tweeŽn of ook wel met twee teams gespeeld. De kunst is de eigen ballen (van metaal en wat groter dan jeu de boules ballen) zo dicht mogelijk bij de boccino te krijgen. De ballen die het dichtste liggen op de boccino zonder dat ballen van de tegenstander er dichter bij liggen vormen het aantal punten dat het team krijgt. Het spel wordt wereldwijd gespeeld. In Contignano is er een boccebaan bij de Franci Bar, ook wel Bar Margherita genoemd.

De boccebaan heeft een gravel oppervlak:

De Boccebaan van Contignano. Vlak tegenover de Franci Bar en het postkantoor.
De ballen lijken op Jeu de Boules ballen. De puk, de boccino is ivoorkleurig:

De ballen van Bocce lijken sterk op jeu de boules ballen.