Mooi Contignano in Toscane      
    OMGEVING VAN CONTIGNANO      
  Omgeving
Contignano ligt op 485 meter hoogte in de prachtige vallei van de rivier de Orcia, geheten Val d'Orcia (letterlijk vertaald 'vallei van Orcia'). Deze vallei en ook Contignano staan op de Unesco wereld erfgoedlijst. Vanuit Contignano kun je rondom zeer ver zien. Je kijkt uit over de bergen en je ziet vele plaatsjes. Hieronder geven we een impressie van wat je vanuit Contignano kunt zien.


Pienza
Het eerst plaatsje dat we laten zien is Pienza. Op de onderstaande foto moet je voorbij de eerste berg kijken. Pienza ligt in de verte, op zo'n 21 kilometer afstand. Het is een heel mooi plaatsje, wellicht het mooiste van de omgeving:

Pienza ligt op 21 kilometer van Contignano, maar is bij helder weer goed te zien vanuit Contignano

Val d'Orcia
De Val d'Orcia is een wijds landschap. Het deel dat hier op de foto staat, is een gebied waar vrijwel geen mensen komen. Rijd je er doorheen dan kan het voorkomen dat je niemand ziet en dat je oog in oog komt te staan met konijnen, vossen en herten:

Contignano ligt in de Val d'Orcia, ofwel de vallei van de rivier de Orcia. Het landschap is prachtig. Het staat niet voor niets op de Unesco erfgoedlijst (en daarmee ook Contignano zelf).

Castiglioncello del Trinoro
Castiglioncello dit Trinoro is een heel klein plaatsje. De tijd lijkt hier stilgestaan te hebben. De wegen zijn nog onverhard en de weg er naar toe vanuit de vallei Val d'Orcia is een grindweg. Er is een hotel met restaurant. Er naar toegaan is een avontuur:

Op zo'n 10 kilometer afstand van Contignano ligt Castiglioncello del Trinoro.

Radicofani
Vanuit Contignano is het plaatsje Radicofani zelf niet te zien. Het ligt aan de andere kant van de berg. Wel is de rots met het fort te zien. Die geven Radicofani zijn kenmerkende aanblik. De rots is uit één geheel en wordt daarom wel vergeleken met Ayers Rock in Australië. De gemeente Radicofani heeft Contignano als onderdeel. Dit is opvallend omdat de plaatsjes 14 kilometer uit elkaar liggen:

Op 14 kilometer afstand van Contignano ligt bovenop een berg Radicofani. Je ziet hier de rots met het fort. Het plaatsje zelf ligt aan de andere kant van de berg.

Monte Amiata
De omgeving van Contignano wordt gedomineerd door de Monte Amiata. De Monte Amiata is een berg en is 1738 meter hoog. De Monte Amiata is van oorsprong een vulkaan. Dit is nog te merken aan diverse hete water bronnen op de helling:

Dominant in het uitzicht vanuit Contignano is de Monte Amiata, een berg van 1800 meter hoog.

Overige plaatsjes
Er zijn nog diverse andere plaatjses te zien vanuit Contignano, zoals Castiglione d'Orcia en San Quirico d'Orcia. Die zijn echter niet zo bijzonder als de hiervoor genoemde. Op deze foto is er één van te zien, namelijk Campiglia d'Orcia:

Er zijn nog diverse plaatsjes die je vanuit Contignano kunt zien. Dit is er een van. Het ligt aan de voet van de Monte Amiata.

Plattegrond van de omgeving
Om een beeld te krijgen van hoe de plaatsjes op de foto's gelegen zijn ten opzichte van Contignano, nemen we hier een plattegrond op van de omgeving. Er staan alleen plaatsjes op die vanuit Contignano te zien zijn. Bij de plaatsjes zijn de hoogtes weergegeven:

Plattegrond van de omgeving van Contignano. Opgenomen zijn de plaatsjes waar je vanuit Contignano op uit kijkt.