Mooi Contignano in Toscane      
    BEZIENSWAARDIGHEDEN OMGEVING CONTIGNANO:
MONTALCINO
     
  Montalcino
Montalcino is een wereldberoemde wijnstad. De stad zelf is erg mooi, zeker een bezoek waard.

Wanneer je vanaf het zuiden via de SS2 naar Montalcino rijdt kom je vlak bij Montalcino deze bomengroep tegen. Deze bomengroep staat op heel veel ansischtkaarten. Ongeveer op dezelfde plaats vind je diverse andere mooie plekjes die je op ItaliŽ typerende ansichtkaarten tegenkomt.

deze bomengroep vlak bij Montalcino staat op veel ansichtkaarten
Montalcino zit op een bergtop. Hierdoor kun je Montalcino vanaf ver zien. Een voorbeeld hiervan is deze foto met een vergezicht van Montalcino. Helemaal links zie je het kasteel. Daar kun je de beroemde Brunello wijnen proeven onder genot van een lekker hapje:

Vergezicht van de wereldberoemde wijnstad Montalcino. Links het kasteel.
Het kasteel in Montalcino, de Fortezza, dat dateert uit de 14de eeuw is niet erg mooi, maar je kunt op het kasteel wel heel mooi en ver om je heenkijken:

Vergezicht vanaf het kasteel van de wereldberoemde wijnstad Montalcino
Hier zie je het centrum van Montalcino gezien vanaf het kasteel:

Het centrum van Montalcino gezien vanaf het kasteel.
De Brunello di Montalcino wijn van producent Poggio Antico haalt steeds weer de top 100 van de wereld. Die van 1985 stond zelfs op plaats 4. Voor wijnliefhebbers een ongelooflijke ervaring. De wijn is erg duur. Je kunt de wijn lang bewaren, soms wel 30 jaar. Hier zie je een stukje van de wijngaard:

wijngaard bij Poggio Antico, producent van wereldberoemde wijnen. Poggio Antico produceert Brunello di Montalcino.
Hier zie je het kantoor van de omvangrijke wijnboerderij van Poggio Antico. Ze hebben ook een heel luxe restaurant, en een winkel waar je hun wijnen kunt kopen. Dat is de enige plek waar je hun wijnen kunt kopen. Er is meer vraag naar hun wijn dan ze kunnen produceren. Hun wijn productie wordt geŽxporteerd naar exclusieve handelaren in vele landen.

Kantoor van Poggio Antico, producent van Brunello di Montalcino.
In de vallei tussen de berg waar Montalcino op ligt en de berg de Monte Amiata vind je de schilderachtige Abdij Sant' Antimo, gebouwd in de middeleeuwen. De abdij is gesticht door Karel de Grote in 781. De kerk is gebouwd in 1118. Elke dag (in de zomer) stroomt de weide voor de abdij vol met mensen die er picknicken:

De abdij van Sant' Antimo in de vallei die leidt naar Montalcino.
De kerk van de abdij is ook open. Je kunt er naar binnen. Het interieur is er prachtig. Er is ook een mooie akoustiek. Regelmatig zingen de augustijner monniken in de kerk van de abdij, wat door deze akoustiek een hele belevenis is:

Het interieur van de abdij Sant' Antimo in de omgeving van Montalcino.